WELKOM BIJ HET PLANTENHUIS


Het Plantenhuis, ook wel plantenasiel, is een minifest van Fem van der Rijst en bedoeld om de thuisloze kamerplant en de groenminnende mens in Utrecht weer samen te brengen.


Kamerplanten kunnen er zelf ook niet omheen: ze zijn in de loop van de geschiedenis vanuit alle hoeken van de wereld in onze huiskamer beland en het kan ook zomaar dat ze op straat komen te staan.

Het kan natuurlijk ook gewoon gebeuren dat jij (wereldreiziger of orchidee-liefhebber) en je plant (huismus of cactus) slecht gematched zijn. In alle gevallen zijn de planten welkom en worden ze kosteloos opgenomen. Ik beperk me, uit praktisch oogpunt, alleen tot kamerplanten.


EEN KAMERPLANT BRENGEN


Het plantenasiel is een bruisend komen en gaan van allerlei soorten planten. Groot, klein, piep jong, stok oud. Vol in het blad of bijna kaal. Trendplant of zeldzaam in zijn soort. Je kan het zo gek niet bedenken of het vind zijn weg naar het plantenasiel.


Adoptieplanten komen om uiteenlopende redenen in het asiel terecht. Naast de planten die ik op straat vind (tegenwoordig nog maar 1%), doneren mensen kamerplanten omdat ze te groot worden, er iets veranderd is in een woonsituatie of de zorg voor een plant teveel wordt. Ook komen kamerplanten in het Plantenhuis door ontruimingen uit leegstaande kantoren en woonhuizen.


In Utrecht stad kan de kamerplant bij hoge uitzondering bij je thuis opgehaald worden. Het fijnste is als je de plant zelf kan komen brengen. Dit gaat op afspraak of tijdens openingstijden.


Buiten Utrecht is er de optie tot bemiddeling. Dan wordt een liefhebber voor de plant gezocht. Stuur een mailtje en ik neem binnen enkele dagen contact met je op. Of kijk hier voor een plantenasiel bij jou in de buurt.


EEN KAMERPLANT ADOPTEREN


Plantenhuis, een plantenasiel is gehuisvest op het Hof van Cartesius. Wanneer kamerplanten in het Plantenhuis zijn opgenomen, komen ze beschikbaar voor adoptie of wordt bijvoorbeeld via social media een nieuw huis gezocht. Kamerplanten die moeten aansterken blijven zo lang nodig in het asiel maar zijn tevens gewoon beschikbaar voor adoptie.

Je bent welkom om gezellig binnen te komen lopen. We kijken samen of er op dat moment een thuisloze kamerplant in het plantenasiel is waar je blij van wordt en die bij je (woonsituatie) past.

Ik hanteer een vergoeding (donatie) voor de planten. Hiermee ondersteun je het plantenasiel en mijn werk.


MEER DAN EEN PLANTENASIEL


Je kan bij het plantenasiel ook duurzaam 'shoppen'. Er zijn tweedehands potten te koop in alle soorten en maten; retro, vintage, terracotta etc. en ook tweedehands plantenhangers en handgemaakte plantenhangers van Annienke. Mijn collages zijn te koop en ik verkoop tweedehands edelstenen en sieraden.Naast deze gezellige verzameling moois doe ik ook kaartleggingen met Orakel (kaarten) in het plantenasiel. Als je daarin geïnteresseerd bent of nieuwsgierig geworden bent, klik dan HIER of stuur me een mailtje.