Mijn naam is Fem.

Het plantenasiel is mijn liefdesbrief aan de Aarde. Ze is een ode aan 'ons'. Aan jou en aan mij en de ons omringende natuur. Binnen en buiten. Omdat we er allemaal toe doen.


Ik ben geboren in 1982 en getogen in Utrecht. Mijn eerste kamerplanten adopteerde ik uit het huis van een overleden vrouw. In het begin kon ik de planten amper in leven houden maar langzaam aan groeiden mijn groene vingers. In de loop van de jaren groeide het handjevol kamerplanten uit tot een kleine stadsjungle. Steeds vaker kwamen daar planten bij die ik in de stad op straat vond; springlevend, halfdood tussen het afval of verregend in een boomspiegel. Zo veranderde mijn woonhuis in een opvang voor planten en groeide deze langzaam uit tot een kamerplantenasiel. In 2014 zag 'het Plantenhuis, een plantenasiel & potterie' officieel het levenslicht.

Duizenden planten vonden sindsdien hun weg naar het plantenasiel en kregen een tweede kans. Mede dankzij iedereen die planten bracht, planten hielp redden uit bedrijfsontruimingen én natuurlijk planten adopteerde. Want de (denk)wereld veranderen dat doe je nooit alleen. Dat doe je samen.

Het Plantenhuis, een plantenasiel & potterie is een initiatief vanuit mijn hartsonderneming Earth and Oracle . Naast een kamerplant adopteren, kan je bij mij ook terecht voor (orakel) readings (met kaarten). Uiteraard tussen de planten ;)