WELKOM BIJ HET PLANTENHUIS


Kamerplanten kunnen er zelf ook niet omheen: ze zijn in de loop van de geschiedenis vanuit alle hoeken van de wereld in onze huiskamer beland en het kan ook zomaar dat ze op straat komen te staan.

Het kan natuurlijk ook gewoon gebeuren dat jij -wereldreiziger of orchidee-liefhebber- en je plant -huismus of cactus- slecht gematched zijn. In alle gevallen zijn de planten van harte welkom.Plant of pot doneren

In Utrecht en omgeving kan de kamerplant bij hoge uitzondering bij je thuis opgehaald worden. Het fijnste is als je de plant zelf kan komen brengen. Dit kan tijdens openingstijden.

Planten worden kosteloos opgenomen. Wij beperken ons, uit praktisch oogpunt, alleen tot kamerplanten.

Buiten Utrecht is er de optie tot bemiddeling. Dan wordt een liefhebber voor de plant gezocht. Stuur een mailtje en we nemen binnen enkele dagen contact met je op.


Heb je bv potten of andere plantgerelateerde producten over? Steun het plantenasiel en doneer ze!


Plant adopteren

Je bent welkom om tijdens openingstijden gezellig binnen te lopen en rond te snuffelen. We kijken samen of er op dat moment een thuisloze kamerplant in het plantenasiel is waar je blij van wordt en die bij je (woonsituatie) past.

We hanteren een vergoeding (donatie) voor de planten. Hiermee ondersteun je het plantenasiel en ons werk.

Meer dan een plantenasiel

Je kan bij het plantenasiel duurzaam 'shoppen'. Er is een potterie met tweedehands potten.


Het plantenasiel is een bruisend komen en gaan van allerlei soorten planten. Groot, klein, piep jong, stok oud. Vol in het blad of bijna kaal. Trendplant of zeldzaam in zijn soort. Je kan het zo gek niet bedenken of het vind zijn weg naar én uit het plantenasiel.

Bewustzijn rondom en verbinding met moeder natuur is de basis van waaruit een circulair gedachtegoed en liefdevolle, verantwoorde omgang met kamerplanten gepromoot en bevorderd wordt.